Verberg menu  

Adres

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost
Bijlmerdreef 626
1102 AC AMSTERDAM


 Contact: 020 – 235 85 90

Elke werkdag vanaf 8:30 uur telefonisch bereikbaar

Maak een afspraak


Openingstijden

Maandag08:15-17:00 uur
Dinsdag08:15-20:00 uur
Woensdag08:15-17:00 uur
Donderdag08:15-17:00 uur
Vrijdag08:15-16:00 uur


Bereikbaarheid

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. U stapt uit bij bushalte Florijn, de praktijk ligt op 1 minuut loopafstand. Tevens is er parkeergelegenheid voor de deur. (betaald parkeren).

Bij spoedgevallen:

Wij zijn buiten openingstijden bereikbaar via het Tandarts-Bemiddelings-Bureau:
020 – 303 4500 of
0900 – 821 2230 (44 ct.p.min)


Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost

Informatie voor patiënten van orthodontiepraktijk Zuid-Oost (d.d. 3 april 2020)

Wij zijn als gevolg van de huidige maatregelen i.v.m. het Corona-virus tot en met 28 april a.s. gesloten. Voor nu vragen wij uw begrip voor de maatregelen die we hebben genomen in het kader van de bescherming van de gezondheid van onze patiënten en medewerkers. We houden onze website, ook in de tijd dat we gesloten zijn, steeds up-to-date om u zo goed mogelijk te blijven informeren.

Mededelingen en richtlijnen:

1) Voor acute pijnklachten is de praktijk bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 8 en 11 uur. We verzoeken u bij een PIJN klacht vooraf te bellen om een afspraak in te plannen zodat wij de groepering van de patiënten kunnen voorkomen.

Uiteraard nemen wij bij een spoed-afspraak alle maximaal mogelijke maatregelen om de kans op besmetting te beperken. Er gelden ook regels voor de patiënt die de praktijk betreedt. Deze maatregelen zijn bedoeld ter bescherming van patiënt én van onze medewerkers!

We willen specifiek patiënten met een verbredingsbeugel, ook hyrax- of spinbeugel genoemd, duwveren of Forsus en gehemelte bar of palatinale bar met losse onderdelen WEL vragen te bellen indien er klachten zijn.

    • Een los slotje of losse spalk die geen pijn veroorzaakt, is geen acute klacht.
    • Bij een prikkende draad: probeer het zelf af te knippen met een nagelschaartje.
    • Bij een losse boven-spalk en in bezit van nachtbeugel: draag de nachtbeugel meer.
    • Alle uitneembare beugels, zoals blokbeugel of plaatjes, die klachten veroorzaken kunnen uitgelaten worden om de klacht te verhelpen.

2) In deze bijzondere tijden dat de periodieke orthodontische controle is weggevallen, vragen wij u extra aandacht te besteden aan een goede mondhygiëne, het goed schoonhouden van de tanden én apparatuur. Zoals u weet is dit van cruciaal belang en in bijzonder bij patiënten onder orthodontische behandeling. Schoon houden van de tanden met de beugel vergt veel meer tijd en aandacht. Neemt u a.u.b. voldoende tijd om tanden te poetsen en ook hierna nauw te controleren dat ook alle slotjes, achterste kiezen en onder-snijtanden tot aan het tandvlees schoon zijn.

Als u vragen heeft, vragen wij u onderstaande richtlijnen voor de verschillende soorten beugelbehandelingen door te lezen. Staat u vraag of probleem er niet bij, denkt u dat er iets in de beet niet klopt of iets zich scheef of asymmetrisch ontwikkelt, of twijfelt u wat u moet doen, neem dan contact met ons op per mail. Doe dit bij voorkeur direct met gebitsfoto’s zoals gemeld in het overzicht bij de verschillende apparatuur. Wij nemen dan contact met u op om uw vraag te beantwoorden. Telefonisch zijn we te bereiken van maandag t/m vrijdag, zie hierboven voor onze aangepaste openingstijden.

We blijven u via onze website op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen en wensen u sterkte en gezondheid in deze bijzondere tijden.

RICHTLIJNEN ORTHODONTISCHE BEHANDELING IN CORONA-PERIODE
Denkt u dat er iets in de beet niet klopt of iets zich scheef of asymmetrisch ontwikkelt, of twijfelt u wat u moet doen, neem dan contact met ons op per mail receptie@orthodontieamsterdamzuidoost.nl.

Invisalign:

Indien u een afspraak zou hebben vóór 29 april a.s. en er is vóór 11 april a.s. nog geen contact met u opgenomen, dan verzoeken wij u per mail dit aan ons te melden. Wij nemen dan contact met u op.

Uitneembaar plaatje:

Verplaatsing beperkt aantal tanden, meestal voortanden

Patiënten mogen de beugel blijven dragen, hetzij dag en nacht en/of ‘s nachts zoals afgesproken bij het laatste bezoek in de praktijk.
In beperkte gevallen kunnen deze beugels de wisseling of doorbraak van de nieuwe tanden belemmeren. In deze gevallen kunt u een aantal gebitsfoto’s naar ons sturen, waarop het volledige gebit maar ook de probleemzone zichtbaar zijn. Wij nemen contact met u op voor de verdere instructies.

Uitneembare expansie apparatuur:

Verbreding van de bovenkaak, meestal bij jonge patiënten die nog een aantal melktanden hebben

Patiënten mogen de beugel blijven dragen en ook aandraaien, volgens het aantal slagen per tijdseenheid zoals afgesproken bij het laatste bezoek in de praktijk. Deze patiënten mogen stoppen met het aandraaien op de geplande datum van het vervolgbezoek. De beugel wordt wel verder gedragen, hetzij dag en nacht of ’s nachts zoals afgesproken bij uw laatste bezoek in de praktijk.
De uitneembare expansie apparaten kunnen soms los komen zitten in de mond. Indien u last heeft van de beugel draagt u deze sowieso ’s nachts en neemt u contact met ons op. In deze gevallen kunt u een aantal gebitsfoto’s naar ons sturen, waarop het volledige gebit maar ook de probleemzone zichtbaar zijn. Wij nemen contact met u op voor de verdere instructies.

Activator of groeiblokbeugel:

Correctie van de verhouding tussen de boven- en onderkaak

Patiënten mogen de beugel blijven dragen, volgens het aantal uren per dag zoals afgesproken bij het laatste bezoek in de praktijk. Bij bepaalde types van de activators moet u de beugel ook aandraaien. Dit mag u blijven doen tot de datum van de geplande vervolgafspraak en hierna stoppen met aandraaien. De beugel wordt wel verder gedragen.

Heeft u last van de beugel neem contact met ons op en stuur met de mail een aantal gebitsfoto’s, namelijk foto’s:

  • met de beugel in de mond én
  • zonder de beugel in de mond. Deze foto’s zonder de beugel in de mond worden gemaakt terwijl u de onderkaak goed naar achter geplaatst heeft en de achterste kiezen zo goed mogelijk op elkaar heeft staan.

Hierdoor kunnen wij uw overbeet beoordelen. Ook profiel- en aangezichtsfoto’s zijn hier een goede aanvulling op.

Headgear of buitenbeugel:

Ondersteuning van de orthodontische behandeling

Patiënten mogen de beugel blijven dragen volgens het aantal uren per dag zoals afgesproken bij het laatste bezoek in de praktijk.

Buitenbeugel kan gedragen worden met diverse type beugels zoals activators, lipbumpers en vaste apparatuur. Over het algemeen zijn er geen klachten bij langdurig dragen van de buitenbeugels. Zelden zien wij dat de beugels hoog komen staan en drukken zij tegen de bovenlip of komen ze te dicht tegen het tandvlees te staan en veroorzaken drukpunten.

In het geval dat het dragen van de beugel storend is adviseren wij u om volledig te stoppen met het dragen van deze beugel. U kunt zelf geen aanpassing aanbrengen.

Lipbumper:

Werkt het ruimtegebrek in de onderkaak tegen

Patiënten mogen de beugel blijven dragen volgens de instructie zoals afgesproken bij het laatste bezoek in de praktijk.

Zelden ziet men klachten over een lipbumper. In het geval van klachten kunt u met ons contact op nemen.

Vaste expansie apparatuur:

Tegen het gehemelte geplaatst voor verbreding van de bovenkaak

Patiënten mogen de beugel blijven aandraaien volgens het aantal slagen per tijdseenheid zoals afgesproken bij het laatste bezoek in de praktijk, dit is meestal 1 a 2 slagen per dag en stoppen met het aandraaien op de geplande datum van uw vervolgbezoek.

Zelden ziet men klachten van de vaste expansiebeugels. In het geval van problemen en/of loskomen van de beugel kunt u contact met ons opnemen.

Vaste apparatuur

Uitsluitend spoedbehandeling

Losse bracket

Indien geen klachten zo laten

Kapotte draad

Indien geen klachten zo laten

Palataal bar:

Stevige draad die tegen het gehemelte aan leunt en twee achterste kiezen met elkaar verbindt

Palataal bar is een onderdeel van vaste apparatuur. Deze veroorzaakt zelden klachten maar het kan soms los gaan zitten. In dit geval neemt u snel contact met ons op.

Intermaxillaire veren:

Onderdeel van vaste apparatuur en zorgen ervoor dat boven- en onderkaak beter op elkaar passen

Tot het moment dat de patiënt met de voortanden rand op rand gaat bijten én mits geen klachten ontstaan, laten wij de veren door werken om de overbeet te corrigeren.

Zodra patiënt met de voortanden rand op rand gaat bijten, dient u contact met ons op te nemen. Wij vragen u een aantal foto’s te maken van het gebit (waarbij de patiënt de achterste kiezen zo goed mogelijk op elkaar houdt) en de foto’s per mail aan ons te sturen. Wij nemen dan contact met u op.

Als een veer is los gegaan, vragen wij u ook direct contact met ons op te nemen.

Bite turbo’s:

Miniatuur formaat blokjes geplakt tegen de achterzijde bovensnijtanden

Bite turbo’s worden meestal per twee geplaatst. Deze zorgen voor de ontgrendeling van de beet zodat de tanden en de kiezen zich kunnen verplaatsen. Zelden gaan deze los. Als één bite turbo eraf gaat, neemt de andere bite turbo de werking over. Heeft u er geen last van, dan hoeft u zich geen zorgen  te maken.

Heeft u er wel last van, dan vragen wij u contact met ons op te nemen. 

Occlusale verhoging / beetverhoging:

Laag op achterste kiezen om uw beet te ontgrendelen

Zelden merken wij klachten van de beetverhogingen.

Heeft u toch problemen kunt u contact met ons op te nemen.

Botankers:

Weefselvriendelijke schroeven of platen die in of op het bot worden geplaatst

De patiënten hebben hier zelden last van. In het geval dat de schroeven los gaan, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

Spalk:

Soepele draden die na de orthodontische behandeling tegen de achterkant van de voor tanden worden geplakt

Indien de boven-spalk los gaat en u heeft een nachtbeugel, dan kunt u de nachtbeugel elke nacht blijven dragen.

Heeft u geen last van de losse spalk vragen wij u om deze tijdelijk zo te laten en onmiddellijk na de opening van de praktijk contact met ons op te nemen.

Heeft u wel last van de losse spalk neemt contact met ons op.

 

-----------------------------------------------------------------

Welkom op onze website

Een verzorgd gebit geeft een mooie uitstraling en zelfvertrouwen. Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het optimaliseren van de stand van tanden en kiezen in de kaken door middel van beugels. Een orthodontist kan ervoor zorgen dat tanden en kiezen mooi in de rij komen te staan en goed op elkaar passen. Een mooi gebit met rechte tanden zorgt ervoor dat iemand goed kan bijten, kauwen, praten en lachen. En wat ook belangrijk is dat een recht gebit ook veel meer kans maakt om gezond te blijven, omdat het beter te reinigen is.

Wanneer u meer wilt weten, vragen heeft over de stand van uw tanden of de tandarts heeft een verwijzing voor de orthodontist geschreven voor u of uw kind, dan kunt u een afspraak maken bij onze praktijk voor een eerste consult.

Wilt u zich als patiënt aanmelden?

Op werkdagen kunt u telefonisch een afspraak maken (020 – 235 85 90) of klik hier op het aanmeldingsformulier, laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op voor een afspraak met de orthodontist.

Mastyflex HvB181 Afl. 01 from NiteFlix BV on Vimeo.


 

 Lees meer...

Meestal is het de tandarts die het eerste ziet dat je tanden niet goed staan. Het kan ook zijn dat jezelf niet tevreden bent over de stand van je tanden. Je kunt dan een afspraak maken bij onze praktijk met de orthodontist..

 Lees meer...

Aan de hand van de röntgenfoto’s, foto’s en de gebitsafdrukken leggen we uit wat de mogelijkheden zijn. Ook bespreken we wat er gebeurt met de stand van de tanden als je niet behandeld gaat/wilt worden.

 Lees meer...

De orthodontist maakt gebruik gemaakt van 2 soorten behandelingen. Afhankelijk van van de te volgen behandelmethode wordt er gebruik gemaakt van vaste beugels of uitneembare beugels.

 Lees meer...

Mocht u tijdens de avonduren, in het weekend of tijdens de vakanties problemen aan de orthodontische apparatuur hebben, kijk dan naar onderstaande mogelijke oplossingen..

Onze praktijk is per

16 maart 2020 tot en met dinsdag 28 april 2020

gesloten.

In verband met de Corona-maatregelen zijn wij alleen geopend voor spoedgevallen. Lees a.u.b. hieronder onze nadere mededelingen.