Verberg menu  

Adres

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost
Bijlmerdreef 626
1102 AC AMSTERDAM


 Contact: 020 – 235 85 90

Elke werkdag vanaf 8:30 uur telefonisch bereikbaar

Maak een afspraak


Openingstijden

Maandag08:15-17:00 uur
Dinsdag08:15-20:00 uur
Woensdag08:15-17:00 uur
Donderdag08:15-17:00 uur
Vrijdag08:15-16:00 uur


Bereikbaarheid

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. U stapt uit bij bushalte Florijn, de praktijk ligt op 1 minuut loopafstand. Tevens is er parkeergelegenheid voor de deur. (betaald parkeren).

Bij spoedgevallen:

Wij zijn buiten openingstijden bereikbaar via het Tandarts-Bemiddelings-Bureau:
020 – 303 4500 of
0900 – 821 2230 (44 ct.p.min)


Gecombineerde behandelingen

Gecombineerde behandelingen

Orthodontie in combinatie met een kaakoperatie

Soms is het bij volwassenen nodig om samen met een orthodontische behandeling een kaakoperatie te overwegen om het resultaat nog beter te krijgen. Het kan zijn dat u een verwijzing heeft ontvangen van de kaakchirurg. Geef dit ook aan voor het eerste consult. Wellicht zijn er ook al röntgenopnames gemaakt. Zorg dat deze ook in ons bezit komen. Onze orthodontist kan de situatie beter beoordelen als hij alle documentatie van het uitgebreid onderzoek heeft. Hij bestudeert de röntgenfoto’s, digitale mond- en gezichtsfoto’s en de gebitsafdrukken/ 3D-scan. Aan de hand hiervan wordt met u besproken wat de beste behandeling is. Als een behandeling met een kaakoperatie overwogen wordt, maken we een afspraak voor het chirurgisch spreekuur in Amsterdam. Kaakchirurgen en orthodontisten overleggen dan wat de beste behandeling is. Aan de hand van dit chirurgisch overleg maken we nogmaals een afspraak om alles nog eens goed uit te leggen. Intussen wordt er bij de zorgverzekeraar een aanvraag ingediend voor vergoeding van de operatie en de orthodontische behandeling. Als alles akkoord is kunnen we starten met de behandeling en maken we een afspraak om de benodigde apparatuur te plaatsen. Tijdens de behandeling kunt u alle vragen stellen die u wenst. De orthodontist geeft na verloop van tijd het sein wanneer er geopereerd kan worden.

Vrijleggen van elementen

Het kan gebeuren dat elementen (vaak hoektanden) in de kaak blijven liggen en niet doorbreken. Dit kan verschillende redenen hebben. We proberen meestal eerst met de vaste apparatuur ruimte te maken zodat het element door kan breken. Lukt dit niet dan volgt er een verwijzing naar de kaakchirurg die het desbetreffende element vrij kan leggen. Hierbij wordt, meestal onder plaatselijke verdoving, een kleine opening gemaakt in het tandvlees ter hoogte van het desbetreffende element en wordt er een speciaal slotje geplakt op het ingesloten element. Aan dit slotje wordt een kettinkje bevestigd wat buiten het tandvlees komt te liggen. Als het tandvlees voldoende genezen is, gaan wij dit kettinkje bevestigen aan de boog van de vaste beugel en kunnen door middel van lichte kracht de desbetreffende tand of kies op zijn plaats brengen. Het komt weleens voor dat tanden of kiezen vast zitten in de kaak. Dit noemen we ankylose. Als na verschillende controles en na een vergelijkende OPG (röntgenfoto) blijkt dat het element inderdaad ankylotisch is, moet het element verwijderd worden en gaan we door met de orthodontische behandeling. We bekijken dan of we de ruimte kunnen sluiten of dat we de ruimte open houden zodat er in de toekomst een implantaat geplaatst kan worden.

Vroegtijdig stoppen

Het komt voor dat er vroegtijdig gestopt wordt met de orthodontische behandeling om wat voor reden dan ook. Soms kunnen we dan geen spalken plaatsen aan de achterkant van de tanden. We kunnen tanden die niet goed staan niet vastzetten met een spalk. Het kan zijn dat de wortels van de tanden niet goed staan of dat de bovenkaak niet goed op de onderkaak past. Spalken worden pas geplaatst als de wortels van de tanden goed staan en de boven- en de onderkaak goed in elkaar passen. Deze spalken zorgen ervoor dat de tanden blijven staan zoals de orthodontist ze heeft neergezet met de vaste beugel.