Verberg menu  

adres

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost
Bijlmerdreef 626
1102 AC AMSTERDAM


 Contact: 020 – 235 85 90

Telefonisch zijn wij bereikbaar
vanaf 8:30

Maak een afspraak


Bij spoedgevallen:

Wij zijn buiten openingstijden bereikbaar via het Tandarts-Bemiddelings-Bureau:
020 – 303 4500 of
0900 – 821 2230 (44 ct.p.min)


Openingstijden

Maandag t/m donderdag
van 08:00-17:00 uur
Vrijdag van 08:00 tot 13:00 uur


Openbaar vervoer

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuid Oost is goed bereikbaar via openbaar vervoer. Met de bus stapt u uit op Halte Florijn, onze praktijk ligt op slechts 1 minuut loopafstand. Wij bieden tevens parkeergelegenheid voor de deur.

Retentie fase / Nazorg spalken

Retentieapparatuur

Spalken

RetentieperiodeRetentieperiodeAls we de orthodontische behandeling met succes af kunnen ronden plaatsen we spalken. Dit doen we om schuiven van de tanden te voorkomen. Spalken zijn dunne gevlochten draadjes, die met een klein druppeltje lijm op elke tand geplakt worden. In de bovenkaak en onderkaak van hoektand naar hoektand. Deze spalken geven de tanden de steun die ze nodig hebben om in de rechte positie te blijven staan.

Nachtbeugel

Een spalkje is niet voldoende om te voorkomen dat de tanden en kiezen weer gaan schuiven. Daarom zal de orthodontist adviseren om naast de spalk ook nog een nachtbeugel te dragen. In onze praktijk hebben wij twee type nachtbeugels: een Hawley voor in de bovenkaak of een doorzichtig hoesje (OIR) deze kan zowel in de boven- als onderkaak.

HawleyOIR

Retentiecontrole

Nadat de slotjesbeugel door ons is verwijderd kom je 2/3 weken later nog een keer terug voor de spalkcontrole en beoordelen we of het eindresultaat goed blijft. Wij maken dan ook gelijk de einddocumentatie van het resultaat. Hierna zien wij je ongeveer 3x terug voor een retentiecontrole; namelijk na 3 maanden, na 6 maanden en na 1 jaar. Daarna neemt de tandarts het over.

Losse spalk

Als een spalk los zit moet er direct een afspraak gemaakt worden om het weer vast te zetten. Als de spalk te lang los zit kunnen de tanden zich verplaatsen. Knip de spalk niet af en trek deze ook niet los, de kans is dan namelijk groot dat er een nieuwe spalk vervaardigd moet worden wat ook kosten met zich mee brengt

Ook als je denkt dat er een verandering optreedt in de stand van je tanden moet je even een afspraak maken om dit na te laten kijken.