Verberg menu  

Adres

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost
Bijlmerdreef 626
1102 AC AMSTERDAM


 Contact: 020 – 235 85 90

Elke werkdag vanaf 8:30 uur telefonisch bereikbaar

Maak een afspraak


Openingstijden

Maandag08:15-17:00 uur
Dinsdag08:15-20:00 uur
Woensdag08:15-17:00 uur
Donderdag08:15-17:00 uur
Vrijdag08:15-16:00 uur


Bereikbaarheid

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. U stapt uit bij bushalte Florijn, de praktijk ligt op 1 minuut loopafstand. Tevens is er parkeergelegenheid voor de deur. (betaald parkeren).

Bij spoedgevallen:

Wij zijn buiten openingstijden bereikbaar via het Tandarts-Bemiddelings-Bureau:
020 – 303 4500 of
0900 – 821 2230 (44 ct.p.min)


Retentie fase / Nazorg spalken

Retentieapparatuur

Spalken

RetentieperiodeRetentieperiodeAls we de orthodontische behandeling met succes af kunnen ronden, plaatsen we spalken. Dit doen we om schuiven van de tanden te voorkomen. Spalken zijn dunne gevlochten draadjes, die met een klein druppeltje lijm op elke tand geplakt worden, in de bovenkaak en onderkaak van hoektand naar hoektand. Deze spalken geven de tanden de steun die ze nodig hebben om in de rechte positie te blijven staan.

Nachtbeugel

Als een spalkje niet voldoende is om te voorkomen dat de tanden en kiezen weer gaan schuiven, zal de orthodontist adviseren om naast de spalk ook nog een nachtbeugel te dragen. In onze praktijk hebben wij twee type nachtbeugels: een Hawley voor in de bovenkaak of een doorzichtig hoesje (OIR). Deze kan zowel in de boven- als onderkaak worden geplaatst.

HawleyOIR

Retentiecontrole

Nadat de slotjesbeugel door ons is verwijderd kom je 2 tot 3 weken later nog een keer terug voor de spalkcontrole en beoordelen we of het eindresultaat goed blijft. Wij maken dan ook gelijk de einddocumentatie van het resultaat. Hierna zien wij je nog 3x terug voor een retentiecontrole, namelijk na 3 maanden, na 6 maanden en na 1 jaar. Daarna neemt de tandarts het over.

Losse spalk

Als een spalk los zit moet er direct een afspraak gemaakt worden om het weer vast te zetten. Als de spalk te lang los zit kunnen de tanden zich verplaatsen. Knip de spalk niet af en trek deze ook niet los, de kans is dan namelijk groot dat er een nieuwe spalk vervaardigd moet worden hetgeen ook kosten met zich mee brengt.

Ook als je denkt dat er een verandering optreedt in de stand van je tanden moet je even een afspraak maken om dit na te laten kijken.