Verberg menu  

Adres

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost
Bijlmerdreef 626
1102 AC AMSTERDAM


 Contact: 020 – 235 85 90

Elke werkdag vanaf 8:30 uur telefonisch bereikbaar

Maak een afspraak


Openingstijden

Maandag08:15-17:00 uur
Dinsdag08:15-20:00 uur
Woensdag08:15-17:00 uur
Donderdag08:15-17:00 uur
Vrijdag08:15-16:00 uur


Bereikbaarheid

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. U stapt uit bij bushalte Florijn, de praktijk ligt op 1 minuut loopafstand. Tevens is er parkeergelegenheid voor de deur. (betaald parkeren).

Bij spoedgevallen:

Wij zijn buiten openingstijden bereikbaar via het Tandarts-Bemiddelings-Bureau:
020 – 303 4500 of
0900 – 821 2230 (44 ct.p.min)


Schisis project Lombok

Van 26 oktober 2019 tot 4 november 2019 gaan de chirurgen weer naar Lombok voor onderwijs en 4 dagen schisispatiënten te opereren. Kijk ook voor meer informatie ook op de Stichting Sumbingbibir website

In november 2018 is er voor de 14e keer een chirurgisch team vanuit Nederland, bestaande uit MKA-chirurgen en anesthesisten, naar Lombok Indonesië geweest om daar patiënten met schisis (lip-kaak-verhemelte spleet) te opereren. Er werden dit keer 21 patiëntjes behandeld. De kinderen werden samen met hun ouders opgehaald uit verafgelegen dorpen en gratis geopereerd.

Het project, in 2006 opgericht door Madjid Gordjestani (orthodontist) en Rik Soehardi (MKA-chirurg) wordt al vanaf het begin gesponsord en georganiseerd door Stichting Sumbing Bibir (wat mooie glimlach betekent) in samenwerking met de Rotary van Lombok, Gent en Nijmegen. Elk jaar worden er meer kinderen met schisis in Indonesië geboren dan er worden geopereerd en geholpen. Op Lombok wordt een aantal van deze patiënten, voornamelijk kinderen, gratis geopereerd door de artsen die hiervoor ruim een week van hun vakantie gebruiken. Dit jaar bestond het team uit Drs. F. Bierenbroodspot uit Zwolle en Dr. R. Soehardi uit Nijmegen, beiden Mond-Kaak en Aangezichtschirurgen, en Drs. L Tielens, kinderanesthesioloog. De organisatie was weer uitstekend. Er werden nu ook weer reeds geopereerde patiëntjes gezien. De omstandigheden op de operatieafdeling en verpleegafdeling waren prima. In totaal hebben we sinds het begin in 2006 ruim 500 kinderen geopereerd en hopelijk volgen er nog velen.

Kwaliteit van zorg staat naast veiligheid voor de patiëntjes sinds het begin van het project bovenaan de lijst van doelen die we willen bereiken. Ook de continuïteit van zorg is belangrijk. Daarom gaan we er minimaal 1 maal per jaar heen. Een andere grote stap voorwaarts in dit kader is de samenwerking met een Indonesische collega MKA-chirurg Dr. Timur Wati, die we nu al een aantal jaren bij het project betrokken hebben. Zij krijgt hierdoor opleiding en expertise in de schisischirurgie en vormt een belangrijke schakel voor de toekomst van het project. Dit past goed bij de visie die wij op ontwikkelingszorg hebben, namelijk “Geef de mensen daar een hengel in plaats van een vis”. Door een Indonesische collega te bekwamen in de schisischirurgie kunnen we de zorg voor patiënten met schisis in Indonesië naar een hoger niveau tillen.