Verberg menu  

Adres

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost
Bijlmerdreef 626
1102 AC AMSTERDAM


 Contact: 020 – 235 85 90

Elke werkdag vanaf 8:30 uur telefonisch bereikbaar

Maak een afspraak


Openingstijden

Maandag08:15-17:00 uur
Dinsdag08:15-20:00 uur
Woensdag08:15-17:00 uur
Donderdag08:15-17:00 uur
Vrijdag08:15-16:00 uur


Bereikbaarheid

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. U stapt uit bij bushalte Florijn, de praktijk ligt op 1 minuut loopafstand. Tevens is er parkeergelegenheid voor de deur. (betaald parkeren).

Bij spoedgevallen:

Wij zijn buiten openingstijden bereikbaar via het Tandarts-Bemiddelings-Bureau:
020 – 303 4500 of
0900 – 821 2230 (44 ct.p.min)


Schisisproject 2016

Lombok 2016

In de week van 1 t/m 8 oktober is er voor de 12e keer een chirurgisch team vanuit Nederland, bestaande uit MKA-chirurgen en Anaesthesisten naar Lombok geweest om daar patiënten met schisis (lip - kaak – verhemelte spleet) te opereren. Het project, in 2006 opgericht door Madjid Gordjestani (orthodontist) en Rik Soehardi (MKA-chirurg) wordt al vanaf het begin gesponsord en georganiseerd door stichting Sumbing Bibir in samenwerking met de Rotary van Lombok, Gent en Nijmegen. Elk jaar nog worden meer kinderen met schisis in Indonesië geboren dan er worden geopereerd en geholpen. Op Lombok wordt een aantal van deze patiënten, voornamelijk kinderen, gratis geopereerd door de artsen die hiervoor ruim een week van hun vakantie gebruiken.

Kwaliteit van zorg staat naast veiligheid voor de patiëntjes sinds het begin van het project bovenaan de lijst van doelen die we willen bereiken. Ook continuïteit van zorg is belangrijk. Daarom gaan we er minimaal 1 maal per jaar heen. Een andere grote stap voorwaarts in dit kader is de samenwerking met een Indonesische collega MKA-chirurg, dr. Timur Wati, die we nu al een aantal jaar bij het project betrokken hebben. Zij krijgt hierdoor opleiding en expertise in de schisischirurgie en vormt een belangrijke schakel voor de toekomst van het project. Dit past goed in de visie die wij op ontwikkelingszorg hebben, namelijk “Geef de mensen daar een hengel in plaats van een vis”.

Door een Indonesische collega te bekwamen in de schisischirurgie kunnen we de zorg voor patiëntjes met schisis in Indonesië naar een hoger nivo tillen.

Dit jaar bestond het team uit prof. Stefaan Bergé (MKA-chirurg), drs. Casper Coppen (MKA-chirurg), drs. Luc Tielens (anaesthesist), drs. Maartje Frijlink (anaesthesist) allen uit het UMCN St Radboud Nijmegen, drs. Frank  Bierenbroodspot (MKA-chirurg) uit de Isala klinieken te Zwolle en natuurlijk dr. Timur Wati (MKA-chirurg) uit Jakarta. De organisatie vanuit de Rotary in Lombok en Gent was ook nu weer uitstekend.

Op zaterdag 1-8-16 kwam het team aan op Lombok. Dit jaar moest er op het laatste moment worden uitgeweken naar een ander, nieuw ziekenhuis Ultima Medika. De omstandigheden op de operatieafdeling en op de verpleegafdeling waren prima en boven verwachting. Op zondag werden een aantal van de geopereerde patiëntjes van het jaar ervoor gezien om de resultaten te beoordelen. Verder werden de OK’s geïnspecteerd en werd alles klaar gemaakt voor de werkweek van maandag t/m vrijdag waarbij we op 2 tafels tegelijk werkten.

Er konden dit jaar 35 patiënten worden geopereerd, waarbij 39 ingrepen werden uitgevoerd: 20 lipsluitingen en 18 gehemeltesluitingen en 1 neuscorrectie. Totaal hebben we nu, sinds het begin in 2006, 442 patiënten geopereerd, en hopelijk volgen er nog velen. Op zaterdag 8-10-16 vloog het hele team wat vermoeid, maar vol met positieve herinneringen en energie weer naar Nederland.