Verberg menu  

adres

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost
Bijlmerdreef 626
1102 AC AMSTERDAM


 Contact: 020 – 235 85 90

Telefonisch zijn wij bereikbaar
vanaf 8:30

Maak een afspraak


Bij spoedgevallen:

Wij zijn buiten openingstijden bereikbaar via het Tandarts-Bemiddelings-Bureau:
020 – 303 4500 of
0900 – 821 2230 (44 ct.p.min)


Openingstijden

Maandag t/m donderdag
van 08:00-17:00 uur
Vrijdag van 08:00 tot 13:00 uur


Openbaar vervoer

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuid Oost is goed bereikbaar via openbaar vervoer. Met de bus stapt u uit op Halte Florijn, onze praktijk ligt op slechts 1 minuut loopafstand. Wij bieden tevens parkeergelegenheid voor de deur.

Actieve fase

Voor het slagen van de beugelbehandeling is een schone mond erg belangrijk. Verwacht wordt dat de patiënt het gebit en de beugel dagelijks grondig schoonmaakt en ook voor aanvang van een afspraak de tanden heeft gepoetst.

Tijdens de orthodontische behandeling is er iedere 4 tot 6 weken een controle. Het is belangrijk dat je altijd je uitneembare beugel mee neemt voor de controle-afspraak!

Een actieve behandeling kan 1 tot 3,5 jaar duren (o.a. afhankelijk van de wisseling van je tanden, de groei, de ernst van de afwijking, de medewerking en motivatie van de patiënt). 

Tijdens de retentiefase (de periode nadat de vaste beugel is verwijderd of de uitneembare beugel steeds minder frequent gedragen moet worden) neemt de tijd tussen de controles steeds verder toe. Deze retentieperiode duurt 1 tot 1,5 jaar. In deze tijd controleren wij of het eindresultaat stabiel is en blijft. Neem ook altijd je nachtbeugel mee naar de afspraak. Indien nodig en gewenst worden er bij de nacontrole nog kleine correcties uitgevoerd.