Verberg menu  

adres

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuid Oost
Bijlmerdreef 626
1102 AC AMSTERDAM


 Contact: 020 – 235 85 90

Telefonisch zijn wij bereikbaar
vanaf 8:30

Maak een afspraak


Bij spoedgevallen:

Wij zijn buiten openingstijden bereikbaar via het Tandarts-Bemiddelings-Bureau:
020 – 303 4500 of
0900 – 821 2230 (44 ct.p.min)


Openingstijden

Maandag t/m donderdag
van 08:00-17:00 uur
Vrijdag van 08:00 tot 13:00 uur


Openbaar vervoer

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuid Oost is goed bereikbaar via openbaar vervoer. Met de bus stapt u uit op Halte Florijn, onze praktijk ligt op slechts 1 minuut loopafstand. Wij bieden tevens parkeergelegenheid voor de deur.

Eerste consult / Uitgebreid Onderzoek / Behandelplan

1e consult

Meestal is het de tandarts die het eerste ziet dat je tanden niet goed staan. Het kan ook zijn dat jezelf niet tevreden bent over de stand van je tanden. Je kan een afspraak maken bij onze praktijk met de orthodontist. Bij de eerste afspraak kijkt de orthodontist of je een beugel nodig hebt. Hij zal dan alleen in de mond kijken en vooral letten op de stand van de tanden en de kiezen en de verdere ontwikkeling van je tanden, kiezen en kaken. Hij zal ook letten op het profiel van je gezicht. Er kan dan al een schatting opgegeven worden over hoe en wanneer je het beste behandeld kunt worden. Het kan ook zijn dat je nog even moet wachten en dat het nog niet het goede moment is om te starten met de behandeling. Dit heeft meestal te maken met de wisseling van het gebit. Als dat zo is, krijg je van ons een oproep om dit na enige tijd weer opnieuw te beoordelen. Als het wel zover is dat je behandeld kunt worden, moeten er eerst gegevens verzameld worden om een goed behandelplan te maken, helemaal afgestemd op jouw gebit. Het verzamelen van deze gegevens noemen we een uitgebreid onderzoek. Je kunt hier dan een afspraak voor maken.

Uitgebreid onderzoek

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een assistente. Er worden 2 röntgenfoto’s gemaakt: een overzicht-foto van de hele kaak, we noemen dit een orthopantomogram (OPG) en een röntgen schedel profiel foto (RSP). Verder worden er 5 mondfoto’s en 3 gezichtsfoto’s gemaakt met een fotocamera. Daarnaast worden er afdrukken of een scan van de boven en onderkaak gemaakt. Soms maken we nog een wasbeet om goed te kunnen bepalen hoe je met je kiezen op elkaar bijt. We zijn nu klaar met het verzamelen van de gegevens en hiermee kan de orthodontist een behandelplan maken. Dit behandelplan wordt vervolgens besproken bij de volgende afspraak.

Behandelplan bespreking

Aan de hand van de röntgenfoto’s, foto’s en de gebitsafdruk/scan leggen we uit wat de mogelijkheden zijn. Ook bespreken we wat er gebeurt met de stand van de tanden als je niet behandeld gaat/wilt worden. Je kunt dan zelf (of samen met je ouders) beslissen of je akkoord gaat met het behandelplan. Uiteindelijk bepaal je samen met de orthodontist het traject wat je af moet leggen om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Verder wordt met de orthodontist die het behandelplan bespreekt de kosten doorgenomen en kun je een afspraak maken om de beugel te plaatsen. Als je vragen hebt bij het plaatsen van de beugel kun je die natuurlijk altijd stellen. Ook als de beugel geplaatst is en je hebt vragen bij de controle afspraken schroom niet… vraag ze alsjeblieft!!! Er hoeft niets onduidelijk te zijn, wij zijn er om uitleg te geven.