Verberg menu  

adres

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuid Oost
Bijlmerdreef 626
1102 AC AMSTERDAM


 Contact: 020 – 235 85 90

Telefonisch zijn wij bereikbaar
vanaf 8:30

Maak een afspraak


Bij spoedgevallen:

Wij zijn buiten openingstijden bereikbaar via het Tandarts-Bemiddelings-Bureau:
020 – 303 4500 of
0900 – 821 2230 (44 ct.p.min)


Openingstijden

Let op: Wij openen Januari 2017

Maandag t/m donderdag
van 08:00-17:00 uur
Vrijdag van 08:00 tot 13:00 uur


Openbaar vervoer

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuid Oost is goed bereikbaar via openbaar vervoer. Met de bus stapt u uit op Halte Florijn, onze praktijk ligt op slechts 1 minuut loopafstand. Wij bieden tevens parkeergelegenheid voor de deur.

Spoed buiten openingstijden

Mocht u tijdens de avonduren, in het weekend of tijdens de vakanties problemen aan de orthodontische apparatuur hebben, kijk dan naar onderstaande mogelijke oplossingen wellicht kunt u het probleem tijdelijk zelf verhelpen.

Neem vervolgens (indien nodig) telefonisch contact op met onze praktijk. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur. (vrijdagmiddag zijn wij gesloten)

Bij zeer ernstige pijnklachten kunt u contact opnemen met het Tandarts Bemiddelings Bureau. Bereikbaar op telefoonnummer 020 – 303 45 00 of 0900 – 821 22 30 (44 ct.p.min).

 

VASTE BEUGEL


Er zit bij een slotje (bracket) los.

Neem contact op met de praktijk. Aan de telefoon hoort u of u daarvoor extra moet langs komen of dat het kan wachten tot de volgende afspraak. Wij kunnen dan ook gelijk rekening houden dat we bij de controle afspraak het slotje weer vast plakken. Als je last hebt van een loszittend slotje, kun je deze afdekken met de door ons meegegeven witte was of suikervrije kauwgom. Stop met het dragen van elastieken.

Er prikt iets in de wang/tong of de draad achterin steekt uit

Bedek het prikkende deel van de beugel met de door ons meegegeven witte was of suikervrije kauwgom. Je kunt ook proberen het uitstekende stukje draad af te knippen met bijvoorbeeld een nagelknipper, of weg te buigen met een lucifer of achterkant van een lepeltje. Neem de volgende werkdag contact met ons op om een afspraak te maken om het probleem te verhelpen.

 

UITNEEMBARE APPARATUUR


Er is een stukje afgebroken van het plaatje:

Indien de beugel geen pijn doet kan de beugel gewoon gedragen worden. Neem contact op met de praktijk om de beugel te laten controleren, dit kan een tussentijdse afspraak zijn of we vervroegen de controle afspraak.

Draad is verbogen/afgebroken of drukt op tandvlees

De beugel niet meer dragen en neem contact op voor een afspraak.

 

BUITENBEUGEL / TPA


Het bandje zit los om de kies / beugel is verbogen

De buitenbeugel niet meer dragen. Neem de volgende werkdag contact met ons op om een afspraak te maken om het probleem te verhelpen.

Is de TPA los? Neem zsm contact op voor een afspraak. Mocht er iets scherps zijn dan kan je dit afdekken met witte was of suikervrije kauwgom.

RETENTIEDRAAD/PLAAT


Retentiedraad / Spalk zit los of steekt uit

Bedek het prikkende deel van de spalk met suikervrije kauwgom. Knip de spalk niet af en buig deze zo min mogelijk om. De spalk kan meestal nog vast geplakt worden. Neem de volgende werkdag contact met ons op om een afspraak te maken om het probleem te verhelpen.

OIR is gescheurd

Probeer de OIR zo lang mogelijk te dragen en maak zsm een afspraak. Er worden 2 afspraken ingepland: 1 voor een nieuwe afdruk van de stand van het gebit en na 3 werkdagen een vervolg afspraak voor het plaatsen/ophalen van de nieuwe OIR.