Verberg menu  

Adres

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost
Bijlmerdreef 626
1102 AC AMSTERDAM


 Contact: 020 – 235 85 90

Elke werkdag vanaf 8:30 uur telefonisch bereikbaar

Maak een afspraak


Openingstijden

Maandag08:15-17:00 uur
Dinsdag08:15-20:00 uur
Woensdag08:15-17:00 uur
Donderdag08:15-17:00 uur
Vrijdag08:15-16:00 uur


Bereikbaarheid

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuidoost is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. U stapt uit bij bushalte Florijn, de praktijk ligt op 1 minuut loopafstand. Tevens is er parkeergelegenheid voor de deur. (betaald parkeren).

Bij spoedgevallen:

Wij zijn buiten openingstijden bereikbaar via het Tandarts-Bemiddelings-Bureau:
020 – 303 4500 of
0900 – 821 2230 (44 ct.p.min)


Spoed buiten openingstijden

Mocht u tijdens de avonduren, in het weekend of tijdens onze vakantie problemen aan de orthodontische apparatuur hebben, kijk dan naar onderstaande mogelijke oplossingen. Wellicht kunt u het probleem (tijdelijk) zelf verhelpen.

Neem indien nodig telefonisch contact op met onze praktijk, op werkdagen bereikbaar op telefoonnummer 020 - 235 85 90 van 8:30 uur tot 17:00 uur (op vrijdag telefonisch bereikbaar tot 16:00 uur).

Bij zeer ernstige pijnklachten kunt u contact opnemen met het Tandarts Bemiddelings Bureau (TBB), bereikbaar op telefoonnummer 020 – 303 45 00 of 0900 – 821 22 30 (44 ct.p.min).

Het TBB kunt u alleen bellen voor dringende pijnklachten en niet voor een los slotje. De kosten zijn voor eigen rekening en worden niet vergoed door de verzekeraar.

VASTE BEUGEL


Er zit bij een slotje (bracket) los

Neem contact op met de praktijk. Aan de telefoon hoort u of u daarvoor extra moet langs komen of dat het kan wachten tot de volgende afspraak. Als je last hebt van een loszittend slotje, kun je deze afdekken met de door ons meegegeven witte was of suikervrije kauwgom. Stop met het dragen van elastieken.

Er prikt iets in de wang/tong of de draad achterin steekt uit

Bedek het prikkende deel van de beugel met de door ons meegegeven witte was of suikervrije kauwgom. Je kunt ook proberen het uitstekende stukje draad af te knippen met bijvoorbeeld een nagelknipper, of weg te buigen met een lucifer of achterkant van een lepeltje. Neem contact met ons op om een afspraak te maken om het probleem te verhelpen.

 

UITNEEMBARE APPARATUUR


Er is een stukje afgebroken van het plaatje

Indien de beugel geen pijn doet kan de beugel gewoon gedragen worden. Neem contact op met de praktijk om de beugel te laten controleren. Dit kan een tussentijdse afspraak zijn of we vervroegen de controleafspraak.

Draad is verbogen/afgebroken of drukt op tandvlees

De beugel niet meer dragen en neem contact op voor een afspraak.

 

BUITENBEUGEL / TPA


Het bandje zit los om de kies/beugel is verbogen

De buitenbeugel niet meer dragen. Neem de volgende werkdag contact met ons op om een afspraak te maken om het probleem te verhelpen.

Is de TPA los? Neem zsm contact op voor een afspraak. Mocht er iets scherps zijn, dan kan je dit afdekken met witte was of suikervrije kauwgom.

RETENTIEDRAAD / PLAAT


Retentiedraad / Spalk zit los of steekt uit

Bedek het prikkende deel van de spalk met suikervrije kauwgom. Knip de spalk niet af en buig deze zo min mogelijk om. De spalk kan meestal nog vast geplakt worden. Neem de volgende werkdag contact met ons op om een afspraak te maken om het probleem te verhelpen.

OIR is gescheurd

Probeer de OIR zo lang mogelijk te dragen en maak zsm een afspraak. Er worden 2 afspraken ingepland: 1 voor een nieuwe afdruk van de stand van het gebit en na ongeveer 3 werkdagen een vervolg afspraak voor het plaatsen/ophalen van de nieuwe OIR.